IMG_1784-normal.jpg

 

Kerran aiemminkin olen täällä avokkini suosittelemassa italialaisessa käynyt. Nyt sunnuntain kunniaksi päätimme lähteä ulos syömään. Jouduimme hetken kiertelemään ravintoloita, koska ensimmäisestä ravintolavaihtoehdostamme oli haluamamme ruoka loppu ja toinen ravintola oli kiinni! Avokkini ehdotti sitten Neronea. Muistelin itse edelliseltä kerralta, että syömäni pasta oli hieman liian raskasta makuuni (varsinkin kun vatsanikaan ei oikein pidä pastasta... alkaa aina riehumaan pastan syönnin jälkeen). Ajattelin kuitenkin että voisin testata Neronen pizzaa, joten päädyime kuitenkin edellisen kertani epäilyksistä huolimatta tähän Punavuoressa sijaitsevaan italialaiseen.

Ei tarvinnut katua. Ruoka oli paljon parempaa kuin muistin, eikä Neronen hintatasokaan ole paha. Pääruoat (pasta ja pizza) ovat ERITTÄIN täyttäviä ja hinnat vaihtelee 10 ja 20 euron välillä. Tunnelma Neronessa on ihanan hämyinen ja aidon italialainen. Lisäksi ruoka tulee nopeasti (mikä oli ainakin tällä kertaa hyvä, koska meillä oli jo hirveä nälkä useamman ravintolan kierrettyämme).

IMG_1782-normal.jpg

Itse valitsin tosiaan pizzan, italian reissuilta lempparini: tomaatti, mozzarella, ilmakuivattu kinkku, rucola. Täytteitä oli reippaasti ja rucolaakaan ei oltu säästelty, niinkuin ei Italiassakaan säästellä. Pohja oli rapea, keskeltä ehkä vähän turhan pehmennyt, mutta silti ohut ja hyvän makuinen. Reunat olivat paikottain hieman hiiltyneet niin kuin Italiassa kuuluukin. Tomaattikastike oli upean makuista (miksi Suomessa ei yleensä osata tehdä näin hyvää tomaattikastiketta??) ja juusto todella oli mozzarellaa eikä emmentalraastetta. Nam.

Avokin valitsema jättikatkarapupasta sinihomejuustokastikkeella oli myös todella hyvää. Kastikkeessa oli kunnon gorgonzolan maku eikä mikään eldoradon sinihome. Pasta oli hyvää (itsetehtyä) ja aivan oikeaoppisen al dente. Kastike oli kuitenkin todella raskas juustoisuutensa takia (niinkuin viimekerralta muistelin kun Neronessa pastaa söin) ja annos oli todella suuri. Siksi päädyimmekin jakamaan annokset puoliksi. Pasta oli siis kyllä erinomaisen makuista, mutta olisi ollut liian raskas ja puuduttavan makuinen, jos koko annos olisi pitänyt syödä yksin.

IMG_1783-normal.jpg

Suosittelen siis ilman muuta Neronea, pitää nälän loppupäivän. Mutta suosittelen joko jakamaan puoliksi pastan ja pizzan tai ottamaan pizzan, koska pasta-annosta ei kyllä yksin saa tuhottua. Hyvä puoli on, että rääppeet saa doggie bagiin ;)