IMG_1365-normal.jpg

Olen menneen kesän aikana hurahtanut brunsseihin. Viime aikoina brunssipaikat ovat lisääntyneetkin täällä Helsingin keskustassa huimasti. Hinnat ovat kilpailusta huolimatta melko kovat näin opiskelijabudjetille, joten kovin usein ei brunssailemassa kehtaa valitettavasti käydä.

Lempi arki"brunssi"paikkani, eli aamupalapaikkani, on Fasu, koska siellä on hyvä hintataso ja IHANAT leivät. Itse en ole kova makean enkä lämpimien ruokien aamusyöjä, joten hyvä leipäbuffa ja salaatit ovat minulle aina plussaa. Kesällä tuli pariin otteeseen käytyä Fannyn brunssilla. Hinta siellä ei ole halvin, mutta paikka on vaan niin ihana hyvällä säällä ja ruoka omaan mieleeni, että ei siellä käymistä pysty välttämäänkään ;)

Lämminruokabuffa ei ole Fannyssa hääppöinen, joten jos on munakas-pekoni-lihapulla-ihmisiä, en Fannya suosittele. Makeiden herkkujen osalta vaihtelevuus on ollut suuri: ensimmäisellä kerralla alkukesällä jälkkäreitä ei oikein ollut nimeksikään, kun taas toisella kerralla loppukesästä tarjolla oli niin piirakkaa (tietenkin vaniljakastikkeella!), keksiä kuin kakkuakin.

Leipäpöytä Fannyssa on hyvä. Leikkeleet, levitteet, juustot ja vihannekset ovat hyviä. Leipävalikoima ei ole kummoinen, mutta croissantit ovat superhyvä, ja olen addiktoitunut niiden täyttämiseen nykyään :) Miinusta tulee siitä, että coctailpiirakoita ei ole - isot piirakat ovat liian täyttäviä brunssille! (Mutta onneksi munavoi menee alas chiabattankin kanssa.)

Lisäksi Fannyssa on IHANA salaattibuffa. Tarjolla on monenmoista hieman itämaisen tyyppistä salaattia, mukavilla pikku tvisteillä. Fannysta löytyy paljon valittavaa myös kasvissyöjille. Myös ikitärkeä mysli-jogurtti-marjapöytä löytyy. Kahvi on hyvää, mikä on itsenilaiselle kahvikissalle tärkeää. Myös teevalikoima on aika kattava, avokki on testannut.

Hintaa Fannylle kertyy 17 euroa viikonloppuisin, melko täyttä on aina, joten pöytä on hyvä varata. Pöydän voi tosin varata vain brunssin alkuun 10.30. Voikin olla että päivän mittaa ruuhka hälvenee, joten jos tykkää brunssailla myöhemmin, varaus ei ehkä olisikaan tarpeellinen. Kolmen euron lisäyksellä saa lasin hyvää cavaa. Mielestäni se kuuluu brunssiin, joten oman brunssin kokonaishinta on aina hypännyt 20 euroon. Fanny on ilman muuta kesäpaikka, koska ulkona puistossa on ihana samalla paistatella auringossa, syödä croissaintteja ja juoda skumppaa. Vaikka sisätilakin on mukava, toisella kerralla söimme ikkunan vieressä mukavassa sohvapöydässä, niin en talvella maksaisi tuota hintaa brunssista Fannyssa. Idea on auringonpaiste ja kesäfiilis. Mutta kesällä se on Fannyssa mitä parhain, ja siitä maksaa "mielellään" tuon parikymppiä. Suosittelen siis kesäisin :)